17.09.2008

CFR CLUJ - AS ROMA


















CFR CLUJ -AS ROMA, un meci despre care cu siguranta se va vorbi multa vreme de acum incolo, un adevarat meci de UEfa Champions League.Nu sunt eu cea mai infocata microbista, dar pentru meciurile de mare calibru chiar am o pasiune, dar si rabdare foarte mare sa urmaresc intreg meciul. Asa s-a intamplat si aseara, cand , pot zice, am urmarit cu sufletul la gura meciul ardelenilor, si la fel se va intampla cu siguranta si in seara asta la meciul ros-albastrilor:).

Chiar daca este un subiect dezbatut mai mult de baieti, na, ca ma bag si eu sa-mi exprim laudele si consideratiunea si bucuria mea de roman ce sunt pentru victoria celor de la CFR.
Acum, o mica introducere despre cele doua echipe, desi cu siguranta multi dintre voi stiti aceste lucruri, dar mai sunt si persoane care nu stiu.
KVSC, echipa feroviarilor clujeni, precursoarea CFR-ului de astăzi, a luat fiinţă în noiembrie 1907, la 2 ani de la disputarea primei partide oficiale de fotbal la Cluj. Potrivit documentelor vremii, este a treia echipă înfiinţată la Cluj şi a zecea apărută pe teritoriul actual al României. Primul rezultat a fost o înfrângere cu 0-23 în faţa celor de la KKAC. Următoarele rezultate, tot mai strînse, o plasează la sfîrşitul sezonului pe ultima treaptă (a treia) a clasamentului - participau doar trei echipe. Un an mai tîrziu, în 1908, KVSC marchează 2 goluri în poarta celebrului Károly Zsák, portarul titular al echipei naţionale de fotbal a Ungariei, în meciul cu 33 FC Budapesta, încheiat cu scorul de 2-8. Au urmat succese şi în meciurile de campionat - rezultatul: locul 2 în sezoanele 1908-1909 şi 1909-1910. Încă din vara lui 1910, meciurile dintre studenţi şi feroviari, KKAS - KVSC, devin adevăratele derby-uri fotbalistice ale Clujului, prefaţînd orgolioasele dispute din a doua jumătate a secolului. Feroviarii cîştigă pentru prima oară campionatul la a patra ediţie la care participă, 1910-1911, impunîndu-se în partida decisivă cu 3-2 în faţa studenţilor, la capătul unui meci dramatic.

Pentru mult mai multe detalii si amanunte care intereseaza pe fiecare in parte accesati link-ul: http://www.cfrcluj1907.ro/ro/site/331/istoria.html

Despre AS ROMA acum: Acest club sportiv a luat nastere in 1927 ( http://www.asroma.it/DocList.aspx?Categoria=42)

Bineinteles, nici pariorii n-au lipsit de la casele de pariuri. Astfel ca,italienii au avut cota 1.25 la victorie (ex.: la 100 euro pariati, puteati castiga 125 euro), in timp ce o victorie a clujenilor avea cota 10.10 (ex.: la 100 euro pariati, puteati castigati 1010 euro). Un rezultat de egalitate avea cota 5.00 (ex.: la 100 euro pariati, puteati castiga 500 euro).
In continuare, merita postate golurile argentinianului Juan Culio. Enjoy!

">













Imn UEFA Champions League

Asculta mai multe audio Sport »">


Si, in incheiere, desigur, nu puteau lipsi recomandarile in ceea ce priveste lectura voastra asupra acestu mare eveniment din lumea fotbalului. Astfel ca:




Acestea fiind spuse, sa speram ca vom ajunge cu ambele echipe cat mai departe. Cinste, lor, cinste lor, cinste campionilor. Amebele echipe merita felicitate. HAI baietii..


FERICIRE:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu