24.03.2008

love story vs. lav stori


" A iubi, inseamna sa nu-ti para rau " este replica celebra din filmul " Love Story " ( 1970 ), in regia lui Arthur Hiller, dupa romanul lui Erich Segal, film ce avea sa devina unul din cele mai iubite filme ale vremii sale, dar nu numai.
Acest fapt este o certitudine, deoarce filmul este castigator a nu mai putin de 11 premii Oscar.
Mai pe scurt, Ryan O'Neal, in personajul lui Oliver Barrett al IV-lea,care facea parte dintr-o familie bogata se indragosteste de Jennifer Cavalleri ( Ali MacGraw ), o fata saraca, dar foarte inteligenta, dat fiind faptul ca amandoi erau studenti la Harvard.
Cum era de asteptat, parintii lui se opun cu desavarsire iubirii celor doi, dar asta nu-i impiedica pe ei sa-si traiasca povestea, astfel ca fara ajutorul parintilor se descurca singuri, pana la un moment dat, cand Jenny se imbolnaveste de leucemie si cer ajutorul domnului Barret al III-lea ( Ray Milland ), dar fara a-i spune insa pentru ce sunt necesari banii. Cand acesta afla cauza, este deja prea tarziu caci Jenny moare.
Este dovada clara, ca dragostea adevarata triumfa dincolo de barierele sociale.
Acum, lav stori, creatie a formatiei " Fara zahar ", este o redare a povestilor autohtone. Mai degraba Parodii. Pot spune ca reflecta foarte bine societatea romaneasca, facand misto de toata prostia din Romania cu exemplele cele mai elocvente. Emisiunea " zanei " este citata, de asemenea povestea de "iubire" dintre moni si iri, cantecula " bejula " a lui morandi, si altele. Dar va las sa vedeti videoclipul si analizati voi singuri.
Ideea e ca diferenta dintre cele doua " povesti " ( Love Story & Lav Stori ) este clar observabila

">">

Un comentariu:

  1. ciudat ca ai avut curaj sa vorbesti despre subiectul asta..mi se pare ca in ziua de azi ne cam ferim sa vorbim despre lucruri delicate, care ne fac vulnerabili..eu,una,te felicit..bravo tie.
    P.S:si eu ador acest sentiment...

    RăspundețiȘtergere