03.09.2010

Filme care imi plac

Lista filmelor care imi plac este foarte lunga. Voi enumera cate imi amintesc in acest moment. O lista orientativa pentru cei care sunt ca si mine cateodata cautand altceva.

1. Love story (1970)Filmul are la bază cartea Love story
scrisă de Erich Segal. Romanul spune povestea lui OliverBarett IV, care provenea dintr-o familie înstarită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard. Oliver Barett
student al Universitații Hardvard se îndragostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College. Înanintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătoreasca chiar dacă era înpotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Fără suportul financiar al tatălui lui Oliver cuplul se luptă să plătească Harvard Law School, cu Jenny lucrând ca și profesoara de muzică la o școală privată de muzică. Absolvind al treilea în clasă, Oliver aceptă o slujbă respectabilă la o firma de drept din New York. Cu noul venit, a lui Oliver, cuplul decide să aibă un copil. Dupa ce nu izbutesc sa ilconceapă, ei consultă un specialist, care dupa mai multe teste, îl înștiințează pe Oliver că Jenny este bolnavă de leucemie și că în curând va muri.
Replica celebra: "A iubi inseamna sa nu spui niciodata imi pare rau"




2. Pe aripile vantului (1939) Filmul are la baza romanul cu acelasi nu
me scris de Margaret Mitchell. Scenariul este bazat pe dramatismul unei lumi care piere definitiv din istorie,Lumea Sudului cu "părinții iubitori ai negrilor sclavi" și Lumea Nordului, lumea "liberalilor generoși" care știa ca muncitorul salariat poate fi exploatat mai bine decât robul.
Replica celebra: "Si maine este o zi"







3. The blue lagoon (1980) Emmeline si Richard sunt cei 2 copii
care, impreuna cu bucatarul de pe vas, supravietuiesc in urma unui naufragiu si reusesc cu greu sa ajunga
pe o insula tropicala. Dupa putin timp bucatarul moare, iar cei doi realizeaza ca de acum incolo vor trebui sa se descurce singuri pe acea insula pustie. Anii trec, iar cei 2 tineri descopera cu uimire schimbarile care au survenit pe plan fizic si emotional intre ei.














4.Casablanca (1942) Humphrey Bogart joacă rolul lui Rick Blaine, un american expatriat la Casablanca, amar și cinic, proprietarul „Rick's Café Américain”. Acest club de noapte, unde se organizau jocuri de noroc, atrăgea o mare varietate de clienți, precum reprezentanți ai stăpânirii franceze, ofițeri naziști, refugiați sau hoți. Deși Rick pretinde mereu că este neutru în toate aspectele, se dovedește mai târziu că luptase în Etiopia, pentru a combate invazia italiană, precum și de partea republicanilor, în cadrulRăzboiului Civil Spaniol (1936-1939), împotriva fasciștilor lui Francisco Franco.





5.Don Juan DeMarco (1995) Un tanar fermecator, cu masca si spada crede ca daca sare in
gol va pune capat tuturor problemelor sale. Lumea il salveaza si prima solutie gasita este aceea de a-l duce la psihiatru. Primul psihiatru gasit este unul putin atipic: in pragul pensionarii, plictisit de cazurile ciudate care i-au trecut prin birou, doctorul Jack Mickler, interpretat de Marlon Brando, se intalneste cu acest om, care este convins ca este Don Juan.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu